Vi presenterar Uddeholm Vanax SuperClean - rostfritt och 60 HRC Pressrelease 31 mars 2017 Stålseminarier i Göteborg, Jönköping och Lund Läs mer Senaste numret av vår kundtidning Supreme Nr 1 maj 2017 Förbearbetat stål från Uddeholm - en kostnadseffektiv lösning Kundanpassade produkter Uddeholm Vanadis 8 SuperClean - lansering av nytt pulverstål En slitstark långdistansare Världens första och enda patenterade rosttröga hållarstål Möt Uddeholm Idun ToughMet - för avancerade komponenter i krävande applikationer Läs mer
Nyhetsarkiv

Nytt ytutförande på förbearbetade standardplattor

Från segmentslipade till finfrästa ytor

För att möta kraven från våra kunder fortsätter vi att investera vid produktionsanläggningen i Hagfors. Med den nya maskinparken för bearbetningsoperationer i drift går vi över från segmentslipat till finfräst utförande på en stor del av vårt sortiment av förbearbetade standardplattor. 

Fräsning är en modern och effektiv bearbetningsteknik med många fördelar som gör det möjligt för oss att öka servicegraden ytterligare.
Att bearbetningen görs utan kylmedel minskar dessutom miljöpåverkan och hantering och återvinning av spån blir betydligt enklare.

Finfräst utförande innebär att ytorna får ett lite förändrat utseende med oförändrad eller bättre ytfinhet.

Bilden nedan visar en jämförelse mellan de två ytorna med finfräst i nederkant.För Uddeholm UHB 11 och Uddeholm Formax i längd 1030 mm justeras toleranserna till tjocklek -0/+0,2 mm och bredd -0/+0,4 mm. 

Stegvis övergång

Övergången till finfräst utförande kommer att ske stegvis under de närmaste månaderna allteftersom lagret av segmentslipade plattor tar
slut för de berörda dimensionerna och utförandena. Det innebär att förbearbetade standardplattor under en period levereras med både segmentslipade och finfrästa ytor. 

Programmet av periferislipade standardplattor påverkas inte.

För mer information är du välkommen att kontakta ditt närmaste säljkontor.

 Eskilstuna  016-15 79 00  eskilstuna@uddeholm.se
 Göteborg  031-67 98 70  goteborg@uddeholm.se
 Växjö  0470-457 90  vaxjo@uddeholm.se

 

Publicerad 2015-03-27go