Vi presenterar Uddeholm Vanax SuperClean - rostfritt och 60 HRC Pressrelease 31 mars 2017 Stålseminarier i Göteborg, Jönköping och Lund Läs mer Senaste numret av vår kundtidning Supreme Nr 1 maj 2017 Förbearbetat stål från Uddeholm - en kostnadseffektiv lösning Kundanpassade produkter Uddeholm Vanadis 8 SuperClean - lansering av nytt pulverstål En slitstark långdistansare Världens första och enda patenterade rosttröga hållarstål Möt Uddeholm Idun ToughMet - för avancerade komponenter i krävande applikationer Läs mer
Nyhetsarkiv

Uddeholm Vanax SuperClean - rostfritt och 60 HRC

Pressrelease Uddeholms AB, 31 mars 2017


Genom att behålla prestandan och stå emot slitage i de mest extrema miljöer och krävande produktionsförhållanden klarar Uddeholm Vanax SuperClean att lösa problem som tidigare varit oövervinnerliga. Den senaste lanseringen från Uddeholm är ett efterlängtat svar på marknadens behov av ett stål som är både starkt och rostfritt.

Uddeholm Vanax SuperClean är lösningen när och var inget annat stål fungerar. Tack vare innovativ och engagerad produktutveckling kan nu Uddeholm leverera en lösning som håller för miljöer där saltvatten och
miljö utsätter stålet för tuffa påfrestningar och industriprocesser som kräver slitstyrka och hög hållfasthet i kombination med korrosions-
motstånd. För kunden innebär det att driftsintervallen blir längre och produktiviteten ökar, likaså lönsamheten.


Problemlösare i extrema miljöer

Användningsområden för det nya stålet är exempelvis pumpar och lager i marina miljöer samt detaljer i marina drivsystem. Kombinationen av rostfritt och avancerat pulvermetallurgiskt stål gör också Uddeholms senaste lansering mycket intressant för livsmedelsindustrin.

 – Tack vare att det är både slitstarkt och inte rostar är Uddeholm Vanax det enda stålet som möter kraven i de här speciella miljöerna, ett stål som löser problem som tidigare varit hinder för framgång. En lösning som hjälper våra kunder att ligga steget före konkurrenterna eller att fullt ut utnyttja en produkt eller maskin, säger Pär Emanuelsson, marknads- och försäljningsdirektör på Uddeholms AB.

– När man tillverkar rostfritt stål är kolhalten avgörande för hur motståndskraftigt det är. Till exempel är stålet i våra matbestick garanterat rostfritt, men kvaliteten är alldeles för mjuk för att det ska kunna fungera i industriell tillverkning.

Tack vare sin världsledande forskning kan nu Uddeholm erbjuda det efterlängtade svaret på marknadens behov av ett verktygsstål som är både extremt starkt och rostfritt.


Banbrytande recept

Det som experterna på forsknings- och utvecklingsavdelningen har gjort är att ersätta kol med kväve i stålets legering. En lösning som inom branschen närmast är likvärdig med att krossa naturlagen.

 – Uddeholm har världens främsta metallurger och forskare och den här processen är extremt avancerad. Den kemiska sammansättningen i Uddeholm Vanax är helt ny för marknaden. Det är vårt ansvar som produktledare och affärspartner att ta fram den här typen av premium-
produkter som både löser problem och förbättrar lönsamheten för våra kunder, säger Johnny Sjöström, VD på Uddeholms AB.


Teknisk information och dimensionsprogram

För mer information är du varmt välkommen att kontakta ditt närmaste Uddeholmskontor.go