Vi presenterar Uddeholm Vanax SuperClean - rostfritt och 60 HRC Pressrelease 31 mars 2017 Stålseminarier i Göteborg, Jönköping och Lund Läs mer Senaste numret av vår kundtidning Supreme Nr 1 maj 2017 Förbearbetat stål från Uddeholm - en kostnadseffektiv lösning Kundanpassade produkter Uddeholm Vanadis 8 SuperClean - lansering av nytt pulverstål En slitstark långdistansare Världens första och enda patenterade rosttröga hållarstål Möt Uddeholm Idun ToughMet - för avancerade komponenter i krävande applikationer Läs mer
Nyhetsarkiv

Uddeholmsstål i handknivar


Aktiviteter i samarbete med Svensk Knivförening

Knivexpo och Kniv-SM 2017 är förlagt till Himmelstalund i Norrköping och går av stapeln den 2-5 augusti. Svensk Knivförening och Uddeholm finns på plats under utställningsdagarna och hälsar gamla och nya kontakter välkomna till intressanta samtal om materialval och bearbetning.

Knivexpo

I samband med mässan presenteras bidragen i årets Uddeholm Invitational, inbjudningstävlingen där utvalda knivmakare får uppdraget att ta fram sin idealversion av en egentillverkad handkniv i Uddeholmsstål. Denna gång är temat fiskekniv och materialet det nya och utmanande pulverstålet Uddeholm Vanax SuperClean.

Mer information hittar du på Svensk Knivförenings hemsida och på sociala medier.

Svensk Knivförening

Dina frågor om Uddeholms material för handknivar hjälper vi gärna till med på något av våra säljkontor. Vi ser fram emot att höra från dig.

Välkommen!
 
 
Perfekt balans ger vassa eggar

Genom åren har Uddeholm rönt stora framgångar internationellt med pulverstål i handhållna knivar. Ett exempel är att vi 2009 genom Kershaws kniv Speedform vann den prestigefulla utmärkelsen American-Made Knife Of The Year i amerikanska Blade Magazine. Även i de nordiska länderna finns ett stort intresse och en hantverksbaserad kultur kring framförallt jaktknivar.

Till Kershaws kniv Speedform används Uddeholm Elmax SuperClean

För handknivar och knivapplikationer rekommenderas även:
Uddeholm Sleipner
Uddeholm Vanadis 4 Extra SuperClean
Uddeholm Vanadis 10 SuperClean
Uddeholm Vanadis 23 SuperClean
Uddeholm Vanax SuperClean


Samarbete med Svensk Knivförening

Från och med början av 2012 har Uddeholm gått in som huvudsponsor för Svensk Knivförening. Samarbetet kommer framförallt att ge knivsverige möjligheter att dra nytta av vår unika kompetens inom olika stålteknologier, inte minst när det gäller pulverstål.

Den moderna tillverkningsprocessen ger stål med maximal renhet, som minimerar risken för urflisning. Knivtillverkare kan dessutom räkna med en problemfri tillverkning med utmärkta egenskaper för slipning och polering. Vi erbjuder kvalificerad rådgivning inom exempelvis värmebehandling, bearbetning och slipning.

Länkar:
Artikel i Knivmakaren nr 4 2013 om Uddeholms pulverstål
www.uddeholm.com/en/hand-knives
www.svenskkniv.sego