Vi presenterar Uddeholm Vanax SuperClean - rostfritt och 60 HRC Pressrelease 31 mars 2017 Stålseminarier i Göteborg, Jönköping och Lund Läs mer Senaste numret av vår kundtidning Supreme Nr 1 maj 2017 Förbearbetat stål från Uddeholm - en kostnadseffektiv lösning Kundanpassade produkter Uddeholm Vanadis 8 SuperClean - lansering av nytt pulverstål En slitstark långdistansare Världens första och enda patenterade rosttröga hållarstål Möt Uddeholm Idun ToughMet - för avancerade komponenter i krävande applikationer Läs mer
Nyhetsarkiv

Företaget


Get the Flash Player to see this player.

 

Uddeholm Svenska AB

Uddeholm Svenska AB är Uddeholms säljbolag i Sverige med regionkontor i Göteborg, Växjö och Eskilstuna samt lager i Anderstorp. På nära håll har vi dessutom Uddeholms centrallager i Hagfors med 10 000 ton verktygsmaterial och ca 4 000 artiklar. 

Vår produktportfölj innehåller verktygsstål, aluminium, gjutgods, värmeledande material och specialstål för maskinkomponenter. Tillsammans med vår bearbetningsenhet, Uddeholm Machining, är vi närmare 60 personer.


Uddeholms AB  - det började 1668

I 350 år har vi tillverkat stål. 1668 byggde Johan Karlström en hammarsmedja och ett stålverk i Stjärnsfors, Uddeholm. Smedjor och gjuterier växte fram i regionen och med tiden kom de att förenas under företagsnamnet Uddeholm.

1870 blev företaget aktiebolag och åtta år senare stod stålverket i Hagfors färdigt – på samma plats som idag. Det är här fortsatt som all tillverkning sker och det är också här vi kontinuerligt arbetar med forskning och utveckling av våra produkter.

Berättelsen om Uddeholm och vad vi brinner för har vi samlat här Kärleken till stålet
Världsomspännande service och tillgänglighet

Idag är Uddeholm en världsledande leverantör och tillverkare av verktygsstål med säljbolag över hela världen.

Att vi finns över hela världen innebär att du kan vara säker på att få samma höga kvalitet på stålet var du än befinner dig. Du har tillgång till hela vårt breda program av utföranden och dimensioner och vi finns alltid till hands med teknisk kunskap, rådgivning och support. I vårt utbud finns också värmebehandling och bearbetningstjänster.

På vissa marknader representeras vi av Assab, som är Uddeholms helägda dotterbolag och exklusiva säljkanal. Tillsammans befäster vi ställningen som världsledande leverantör av verktygsstål.

Information om Uddeholm globalt hittar du på www.uddeholm.com

Sedan våren 2007 ingår vi i den internationellt börsnoterade stålkoncernen voestalpine AG med säte i österrikiska Linz och över 46 000 anställda.

Voestalpine är en global koncern bestående av högt specialiserade företag som producerar, förädlar och vidareutvecklar högkvalitativa stålprodukter. Dess fyra divisioner – Steel Division, Special Steel Division, Metal Engineering Division, Metal Forming Division – finns representerade på alla kontinenter och omfattar ca 360 produktions- och säljbolag i mer än 60 länder. Varje division innehar en ledande position inom sitt verksamhetsområde.

 Till toppen
go